Продукт 

Fornit®

Fornit® – геомрежа за армирање на слоеви на тло и подтло на патишта

Fornit® е високојакосна геомрежа за армирање на основата на патишта и стабилизација на подтлото.

Fornit® е биаксиална полипропиленска мрежа која се користи за армирање на основата, на пример за армирање на тло и под тло на патишта. Ја зголемува носивоста на тлото,  обезбедува добра интеракција помеѓу слоевите на мрежата и оптоварениот слој, го штити од краткотрајни динамични отоварувања и веднаш обезбедува стабилен слој по вградувањето.

Стандардни биаксиални Fornit® производи

Fornit® 20/20 = 20 kN/m
Fornit® 30/30 = 30 kN/m
Fornit® 40/40 = 40 kN/m

 

Карактеристики

  • Суровински состав – полипропилен
  • Висока јакост на истегнување во содејство со ниско истегнување на материјалот
  • Флексибилна и стабилна геомрежа
  • Нема “мемориски ефект“
  • Соодветна за земјишта со алкални својства на пример, при врзување на цементна стабилизација и рециклиран градежен шут
  • Добра отпорност на УВ зрачење поради полимерениот слој

 

Зошто да го одберете Fornit®?

Fornit® геомрежата е направена од полипропилен со полимерен слој со висока отпорност на УВ зрачење и оштетувања при поставувањето. Праксата и тестовите во лабораторијата покажуваат дека производот е издржлив.

Нема “мемориски ефект“ и затоа е лесен за поставување без дополнителни трошоци.