За HUESKER

 

HUESKER како производител на текстил има над 150 години традиција.  Тоа значи над 150 години квалитет, иновација и експертиза.
Геосинтетиците на HUESKER најчесто имаат примена во градежништвото.
Производниот асортиман вклучува и технички текстили за индустриска примена, и земјоделски текстили.

HUESKER прво е формиран како H. & J. Huesker & Co. во 1861 година во местото Гешер, во областа  Вестфалија, Германија. Производството на памучни ткаенини започнува во 1863 година. Во 1958 година, HUESKER ја препозна добрата иднина на синтетичките ткаенини и започнува со производство на ткаенини за филтрирање, и вреќи за песок.
Постепеното ширење на производниот асортиман доведе до основање на HUESKER Synthetic како посебна компанија во 1973 година.

Денес, HUESKER е еден од водечките светски производители на висококвалитетни геосинтетици и има широка продажна мрежа со повеќе од  10 подружници и бројни продажни партнери.

HUESKER нуди широк, пазарно-ориентиран асортиман на синтетички геомрежи, ткаени текстили, плетива, композити, глинени мембрани и неткаени геотекстили кои се користат во градежништвото. Суровините како полиестер, поливинил-алкохол, полипропилен, арамид, полиетилен и полиамид, се преработуваат во модерните и ефикасни капацитети на HUESKER.

Производите на HUESKER се користат во следните области:

 • Земјени работи и темелење,
 • Патишта
 • Железници
 • Аеродроми
 • Хидротехнички инженеринг
 • Депонии
 • Санирање на индустриски и контаминирани земјишта
 • Асфалтирање

Функциите кои што геосинтетиците ги исполнуваат во наведените области се:

 • Армирање
 • Дренажа
 • Сепарирање
 • Заштита
 • Филтрирање
 • Задржување
 • Заптивање

Производите на HUESKER се резултат на децениското искуство во развојот и производството на геосинтетици. Карактеристиките на производите се базирани на клучните параметри кои можат да бидат тестирани и верификувани согласно EN иISO стандардите.
HUESKER Synthetic GmbH е сертифициран согласноDIN EN ISO 9001:2000 за развој, производство, продажба и инженеринг во примената на геосинтетици и технички текстили. Лабораторијата на HUESKER е акредитирана од Deutsches Akkreditierungssystem Prüfwesen (DAP) согласно DIN ISO/IEC 17025.